top of page

4 x træ

TRÆSYMPOSIUM

Fredag den 3. juni 2022 fik Skulpturby Give 4 nye skulpturer
– skabt på Kunst- & Skulpturdag.

Det var en stor oplevelse at følge træets forvandling fra et kæmpe asketræ – savet i 4 store kævler, til de kunstværker, som nu står i byen. De fleste af kunstnerne er kendte i byen: 

Søren Cip med skulpturer og is-skulpturfestival, Susanne Ahrenkiel fra is-skulpturfestival, Dagmar Grau Møller fra is-skulpturfestival – kun Victoria Kloppenborg Lunde og Andreas Hesian-Gundesen var nye.

IMG_4250.jpg

Søren Cip

Maske med titel: Søren begyndte at lave masker i 1989. Det var ren praktik. Han skulle flytte og kunne ikke fragte et stort fældet ahorntræ med sig. Der var ikke andet at gøre, end at flække træet op i mindre stykker og udhule og skære væk. Det blev starten på masker.

Normalt hedder maskerne ikke noget. Men denne her hedder: "Maske med titel"! En maske er noget man ifører sig. Med et bestemt udtryk. Denne maske skal også ses fra bagsiden. Maskens/menneskets indre.

Susanne Ahrenkiel

Udstyret med 5-6 motorsave i alle størrelser, angreb Susanne træet - og i starten snakkede hun om en spire, som så udviklede sig til "En Himmelflod". Det handler om mellemrummet i alt det, der er. Det er dybderne, der skaber formerne. Det organiske, det levende, livets sjæle.

Byrum mangler organiske former. Det er et organisk orakel. Spejl det så – vend det mod dig selv – så bliver man lille og ydmyg.

IMG_4247.jpg
IMG_4256.jpg

Dagmar Grau Møller og

Victoria Kloppenborg Lunde

To skønne unge kunstnere på vej frem i kunstverdenen, som begge er vant til at arbejde to-dimensionelt. Derfor var det nærliggende at arbejde med relieffer.

Dagmar og Victoria arbejder figurativt og fortællende – man skal gå rundt om skulpturen og danne sig en historie ud fra de elementer, de har skabt i træet. Man får nogle billeder forærende, som er med til at danne en historie fuld af fantasi.

Andreas Hesian-Gundesen

En alsidig mand med en spændende karriere. Lystekniker, tatovør, pædagog, viking, jernskulptør. Andreas' tanke med skulpturen var hentet efter inspiration fra den nordiske mytologi: Ginnungagap, som er det store tomrum i universet. Kulden og isen møder ilden og varmen, og der opstår en tåge og ud af disse elementer opstår en dråbe.

Men skulpturen ændrede udtryk undervejs: En maske opstod, og Andreas fremtryllede figurerne fra H.C Andersens Snedronningen, som handler om det gode og det onde. Drengen Kaj, som bliver kold og ufølsom fordi han får en issplint i øjet. Kun ægte kærlighed kan fjerne splinten. Det gør Gerdas tåre – og kærligheden sejrer.

IMG_4261.jpg
bottom of page