top of page
Fb_event.jpg
MØD KUNSTNERNE

Nedenfor kan du læse lidt om de kunstnere, som kommer til Is-skulptur festivalen den 17. december 2022.

Nogle har været med tidligere, mens det for andre er første gang, de er med til festivalen i Give.

søren_brynjolf

Søren Brynjolf

Med motorsav skaber jeg kunst i det offentlige rum. Det kan være i parker, i skolegården eller på legepladsen i en børnehave, eller hos dig privat. Ofte står der et træ på roden der skal transformeres, andre gange skaffes en stamme hvori der gemmer sig en figur.

Med en motorsav i hånden er der ikke langt fra tanke til handling. På mange måder er processen lige så meget en event som det er et produkt.

Jeg elsker at lave skulpturelle legepladser hvor børn kan lege sig ind i fantasien. Jeg er særligt interesseret i at lave skulpturelle musik instrumenter til ude brug.

søren_brynjolf_edited.jpg

Freja Niemann Lundrup

Freja Niemann Lundrup arbejder med menneskekroppen i sine værker – ikke det formelle ydre billede af kroppen, men det komplekse virvar af biologiske, psykologiske og sociale påvirkninger, som optages i kroppen, bliver en del af den og dermed transformerer den.

Freja arbejder både med enkeltværker og installationer. Hun tog afgang fra Det jyske Kunstakademi og har desuden studeret ved Hochschule für Künste i Bremen. Flere gruppeudstillinger i Danmark og Tyskland og er repræsenteret med et værk i St. Heddinge Skulpturpark på Stevns.

freja_niemann_lundrup

Ali Suaylemu

Fra barnsben har jeg skabt figurer af forhåndenværende materialer. Om det var kridt, ler eller brun sæbe var ikke afgørende. Bare jeg kunne få lov til at forme og skabe. At sætte form og facon på en kaotisk verden. 

Trangen til at skabe skulpturer førte til uddannelse på Bagdad Kunstakademi. Efterfølgende var jeg nødsaget til at flygte, først fra Irak og siden fra Jordan. Undervejs har jeg fortsat min kunstneriske skaben og har udstillet i ind- og udland. På livets kringlede veje er fremstillingen af skulpturer blevet mit mentale anker og den røde tråd i livets omskiftelighed.

Jeg har arbejdet med mange materialer, bl.a. jern, gips, polyester, sten og træ. Bronze er dog blevet mit foretrukne materiale, som jeg fortsat vil arbejde med. Har også tidligere været med til Isskulpturfestival.

ali_suayemu.jpg
ali_suaylemu

Alberte Grau Møller

Alberte Grau Møller er vokset op med en far, der laver isskulpturer, og det har inspireret hende til selv at komme i gang. Alberte synes is er et fedt materiale at arbejde med, da man hurtigt har et færdigt værk. Alberte har været med i Give i adskillige år.

alberte_grau_møller
morten_grau_møller

Morten Grau Møller

Morten laver skulpturer i træ, sten og  is.

Morten Grau Møller har deltaget i adskillige is- og sneskulptur konkurrencer i Vallorie, Frankrig og har vundet 3 førstepriser, 1 tredjepris og 2 kunstnernes pris.

Den transparente is som materiale til skulpturer har optaget ham i over tyve år. Det går hurtigt i forhold til at skabe skulpturelle former på kort tid.

Morten holder meget af at formgive i isen på offentlige steder, hvor der er mulighed for at vise processen fra ide til den færdige isskulptur.

søren_lyngbye
søren_lyngbye.png

Søren Lyngbye

Søren Lyngbye har været i Harbin, Kina i 1987 og 2010, hvor han deltog i verdens største og mest betydningsfulde isfestival. Han har desuden lavet et stort antal kæmpeskulpturer.

I årene 1978-1985 uddannet som grafiker og billedhugger på Bellas Artes, San Miguel de Allende, Mexico. Det Jyske Kunstakademi, Århus, Akademia Sztuk Pieknych, Krakow, Polen. Siden dimittering fra Kunstakademiet har han lavet radio, foredrag, udsmykninger, scenografi, kunstneriske opgaver, design.

Debuterede i 1985 med novellen Kaptajnen i dagbladet Information.

svend_klindt_larsen

Svend Klindt Larsen

Svend Kindt-Larsen ser isen som et fantastisk materiale at arbejde i. Et enkelt snit kan ses fra alle sider og til sidste flamberes skulpturen og bliver glasklar og smuk.

svend_kindt_larsen.png
sabine_boisen
sabine_boisen.png

Sabine Boisen

Sabine Boisen er uddannet billedhugger på Kunsthåndværkerskolen i Flensborg. Kunstglæden og ønsket om at skabe har altid været latent, og nu har jeg i en relativt sen alder frihed, tid og midler til at genoptage min store interesse. Var med til is-skulptur festivalen i 2020.

andreas_ulfberht

Andreas Ulfberht

Andreas Ulfberht arbejder primært i bronze. Han har dyrket vikingereenactment i over 30 år, hvor han bl.a. har formidlet historisk smedekunst og tatovering.

Andreas er inspireret af urtidskunst, mytologiske fortællinger og folketro, men bevæger sig også udenfor rammen. Han forsøger sig nu også med is. 

Andreas var også med til Træsymposium på Kunst- & Skulpturdagen i 2022.

bottom of page