top of page
Vinge I-V

Kunstner:

Pris:

Ole Madsen

18.-35.000 kr.Malet stål på corten sokler.


Kunsthistoriker mag, art, Karin Kryger har bl.a. skrevet følgende til Museum of Biblical Art:

”Bordet”, kombinerer grov primitivisme med en dyb genspejling af de faktorer, der afgør ondskab eller godhed i menneskehedens natur. Værket afspejler desuden et gammelt foruroligende teologisk spørgsmål, om hvorvidt Judas’ gerning skyldtes hans egen onde natur, eller var han et hjælpeløst redskab i Guds store plan? Ole Madsen skaber forskellighed i sine hoveder ved at bruge grov bearbejdning, kombineret med polering for at give flerfarvet effekter. Ole Madsen har her stillet spørgsmål til Apostlenes rolle, samt fortolkninger af godhed og ondskab.


Ole Madsen foretrækker naturen og mennesket. Behandling af overfladen er centralt i hans teknik, og han har store følelser for det materiale, han arbejder med. Skulpturerne er naturalistiske, som hans charmerende klumpfisk der refererer til en tragisk hændelse i et dansk havmuseum, (hvor fisken døde i en brand), og en fin havørred, hvor han bruger den brudte polerede granitoverflade, til at vise fiskens skinnende farver. Ole Madsen arbejder også med mere eftertænksomme temaer: Torso-lignende figurer og en organisk masse med hænder i sort poleret granit, som har et monumentalt udtryk til trods for, at de kunne illustrere en sårbar menneskehed.


Ole Madsen er autodidakt, og startede sent på sin kunstkarriere. Ikke desto mindre har han opnået fine resultater, og man kan forvente flere bemærkelsesværdige værker fra hans hænder i fremtiden, især efter de dybe tanker han har lagt i sit hidtil mest filosofiske værk ”1PLUS12-BORDET”.bottom of page