top of page

Vandkunsten ved Anlæget

vandkunsten_falck.jpg

Skulpturen er en testamentarisk gave ­skænket i taknemlighed til
barndomsbyen. Tre runde bronzekugler, æg-agtige former, delvis åbne og indeholder fragmenter af ansigter er anbragt på soklen.

Svensk granit og bronze · 2,25 m med sokkel

Privat eje
 

Jens-Flemming Sørensen

Jens-Flemming Sørensen var en dansk billedhugger. Blev uddannet som skrædder, begyndte som autodidakt maler, men opholdet på Eks-skolen førte ham hurtigt mod rumkunsten og han kom til at arbejde det meste af sit liv som billedhugger.

 

De fleste af hans værker er udført i bronze og marmor og viser ofte steler, pyramider, sfæriske former og skildringer af kvindekroppen. 

I 1966 var han medstifter af kunstnergruppen Passepartout. Hans skulpturer fra 1960'erne har afsæt i den magiske realisme og kontrasterede organisk og arkitektonisk, flydende og fast, fx Som tiden i en drøm (1969, Nordjyllands Kunstmuseum).

 

Sørensen modtog bl.a Eckersberg-medaljen i 1972 og var fra 1987 bosat og arbejdede i Pietrasanta i Italien, hvor han ofte udstillede med maleren Jørgen Boberg.

 

Jens-Flemming Sørensens virtuose beherskelse af materialer og hans værkers dekorative værdi førte til en lang række udsmykningsopgaver i både Danmark og udlandet, fx Toftegårds Plads (1982), en fontæne til Carlsbergbryggeriernes hovedsæde i Valby (1998), og fontæner, skulpturer og relieffer til erhvervs- og boligbebyggelsen Tuborg Nord i Hellerup (2003).

I 2014 åbnede Jens-Flemming Sørensen, i samarbejde Tina Lorien; hans assistent gennem mange år, et lille galleri på Frederiksberg. På åbningsudstillingen december 2014 vistes Sørensens mere ukendte grafiske værker. Lorien har efter Sørensens død i 2017 stået for at føre galleriet videre.

bottom of page