top of page
PROGRAM_A5.jpg

FESTIVALER

Skulpturby Give afholder hvert år i samarbejde med Give Handel & Erhverv og Give Udviklingsråd 2 endags-festivaler:

 

Kunst- & Skulpturfestival

i maj/juni

Is-skulptur festival

i december.

På begge festivaler er der masser af aktiviteter for både børn og voksne. Der er kultur med masser af kunstneriske indslag og arbejdende kunstnere, butikkerne laver rigtig gode tilbud, der er musik og gadekunstnere, konkurrencer, madboder mm.

Alt i alt en oplevelse for hele familien!

Billede_kunstdag.png
Billede_isfestival.png
baggrund_med_istapper_2.jpg
Plakaten2023.png
lea_esther.png

Lea Esther

Jeg arbejder normalt figurativt og realistisk med maleri, hvor jeg ofte tematiserer over mennesker/ansigter og hænder. Jeg har for nylig lavet en serie af malerier, som hylder hændernes skaberkraft. Serien hedder 'Kloge hænder' og kan ses på min hjemmeside. Jeg vil derfor til symposiet, give mig i kast med at få en hånd frem af isblokken.

Billedkunstner og kunstkonservator , BA Kunsthistorie, Århus Universitet, 2008. BA Kunstlinjen, KADK, 2013.

  • Instagram

Leaesthersart  

lea_håndskitse.jpg
morten_grau_møller.jpg

Morten Grau Møller

Morten Grau Møller har deltaget i adskillige is- og sneskulptur konkurrencer i Vallorie, Frankrig og har vundet 3 førstepriser, 1 tredjepris og 2 kunstnernes pris. Den transparente is som materiale til skulpturer har optaget ham i over tyve år. Det går hurtigt i forhold til at skabe skulpturelle former på kort tid.

  • Instagram

morten_icecarver

morten_grau_projekt.jpg
Mogens_Leander.jpg

Mogens Leander

 Projektet jeg vil vise i Give den 16. december viser et lille væsen fastlåst og derved overgivet til omgivelsernes forgodtbefindende …

Fastnaglet til halsen fra en kontrabas – udsender sammenstillingen – noget musisk og noget der indgår i en klassisk sammenhæng, Det lille væsen og kontrabashalsen indstøbes i den store isblok og efter udhugning af isblokken fremtræder ”væsenet” pludselig som en lille åbenbaring i en form for portal.

Jeg grundlagde i 1984 THE NEW ICON SCHOOL of Denmark. Har udgivet kunstbøgerne: DANSKE IKONER – The New Icon School of Denmark Og  KUNST & IKONER – Breve fra Byzans. Har kombineret atelier / galleri i Kolding – hvorfra min kunst udgår.
Arbejder med begrebet Moderne Ikoner – Maleri samt bronze-portaler. Har gennem årene siden 1996 udstillet i 46 danske kirker med udstillingen EXODUS – og har lavet faste udsmykninger til 8 danske kirker.

  • Instagram

mogensleander

leander_skitse.jpg
mogens leander
Helle-Rask-Crawford-428x500.jpg

Helle Rask Crawford

Den planlagt skulptur hedder Pestlægerne. 
To pestlæger fra middelalderen står ryg mod ryg i  den tidstypiske beskyttelsesdragt med fuglenæbslignende maske, der skulle beskytte lægen mod smitte. Give Sygehus blev bygget i starten af 1900-tallet med  egen epidemiafdeling. Her behandlede man patienter med  “Den spanske Syge”, der hærgede Europa i 1918-1920. En overskriftt fra dagens Avis siger at en ny stor coronabølge er på vej. Epidemier kommer og går. Vi er heldigvis blevet bedre til at behandle dem. Helle Rask Crawford arbejder i bronze. Hun er elev af Keld Moseholm og Ulrik Hoff. Mange udstillinger i Danmark, Sverige, Italien, Tyskland, Østrig, Australien, Storbritanien og USA. I 2017 præmieret på det skotske kunstakademi.

  • Instagram

helleraskcrawford

helle_pestlæger_skitse.png
helle rask crawford
søren_lyngbye.jpg

Søren Lyngbye

Is er er flygtigt og transparent materiale. Det fanger folks opmærksomhed, når det bliver omdannet til skulptur. Uden lys er isen intet, med lys opnår man en magisk effekt. Jeg har støbt en messingkandelaber ind i isen, den vil jeg befrie til isfestivalen. På toppen af kandelaberen tænder jeg et levende lys på toppen, således vil de modsætninger is og ild bidrage til løjerne.

Søren Lyngbye er uddannet grafiker og billedhugger fra både Det Jyske Kunstakademi og Akademia Sztuk Pieknych i Polen (1978 – 1985). Han arbejder med udsmykning, kunstneriske shows og undervisning. 

  • YouTube
søren lyngbye
søren_brynjolf.jpg

Søren Brynjolf

Multikunstner. Kulturformidler – især til børn. Med motorsav skaber han kunst i det offentlige rum. Det kan være i parker, i skolegården eller på legepladsen i en børnehave. Har en stor og særlig interesse i at lave skulpturrelle musikinstrumenter og med en motorsav i hånden, er der ikke langt fra tanke til handling.

  • Instagram

sorenbrynjolf

søren brynjolf
freja-niemann-lundrup-2021.jpg.jpg

Freja Niemann Lundrup

Freja Niemann Lundrup arbejder skulpturelt med forskellige materialer og hendes praksis omdrejer materiens reaktioner.

  • Instagram

frejaniemannlundrup

freja niemann lundrup
dagmar_grau_møller.jpg

Dagmar Grau Møller

Dagmar Grau Møller er en ung kunster på 22, der er bosat i Aarhus. Hun er vant til at arbejde med tegning, tegneserier, tryk, akvarel, keramik, isskulpturer og meget mere.

- Jeg arbejder gerne kreativt med alt jeg får i hænderne. Jeg er født og opvokset på Samsø, men skal lige forbi kunsthøjskolen i Holbæk og forhåbentlig ende på animationsskolen i Viborg, fortæller hun.

  • Instagram
dagmar grau møller
andreas_ulfberth.jpg

Andreas Ulfberht

Jeg har som historisk formidler i over 30 år formidlet historisk kampstil og smedekunst. En del af mine kunstværker bærer præg heraf, hvor man kan se hammerslag i metallet.

Min inspiration henter jeg blandt andet i forhistorisk kunst, samt mytologiske fortællinger og folketro om guder og naturens ånder, men bevæger mig også indimellem udenfor rammerne. Mine Materialer er Bronze, Træ, Jern/stål og Sten.

  • Facebook
andreas ulfberht
Is-skulptur festival 2022

Dato og sted: Lørdag den 17. december i Give

Billeder fra Is-skulptur festival 2022

© Jim Hoff